Suomen SUP-Tuottajayhteisö Oy jätti hakemuksen PIRELylle tuottajayhteisöstatuksesta

16/10/2023

Suomen SUP-Tuottajayhteisö Oy jätti PIRELylle hakemuksen tuottajayhteisöstatuksesta 28.9.2023. Tuottajayhteisöstatusta haetaan suodattimisille tupakkatuotteille ja niiden suodattimille, kosteuspyyhkeille ja kuluttajakäyttöön tarkoitetuille ilmapalloille.

Suomen SUP-Tuottajayhteisö Oy perustettiin vuoden 2022 lopussa. Toiminta käynnistyi virallisesti kuluvan vuoden alussa. Yhtiön hallitus kokoontui kevään aikana kuukausittain, sillä valmisteltavia asioita oli paljon.

Tuottajayhteisöstatuksen hakemus on ollut yhtiön työlistalla keväästä alkaen. Hakemukseen liitettäviä liitteitä on käyty aktiivisesti läpi myös viranomaisten kanssa. Päätöstä statuksen saamisesta odotetaan syksyn aikana.

SUP-direktiivin tuottajavastuu tulee voimaan eri kertakäyttömuovituotteiden tuottajille siirtymäaikojen puitteissa. Tupakkatuotteiden tuottajavastuu alkoi vuoden 2023 alusta. Kosteuspyyhkeiden ja ilmapallojen osalta vastuu alkaa vuonna 2025.

”Yksi etappi on nyt saavutettu”,  toteaa yhtiön asiamies Pekka Tsupari.

Yhtiö tulee hakemaan tuottajayhteisöstatusta myös kalastusvälineille. Kalastusvälineiden tuottajavastuu on niin sanottua ”perinteistä” tuottajavastuuta, jossa tuottajilla on velvollisuus järjestää erilliskeräys. ”Tuo on astetta vaikeampi haaste, mutta nyt ollaan jo hyvä polulla. Eiköhän hakemus saada PIRELylle marraskuussa”, sanoo Tsupari.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Kalastusvälinestandardi ympäristön asialla

Seminaarissa paljon kysymyksiä – jatkoa luvassa

Suomen SUP-Tuottajayhteisö sai tuottajayhteisöstatuksen

Kalastusvälinetuottajien tuottajavastuu -seminaari

Pirkanmaan ELY-keskuksen ohje SUP-roskien siivouskustannusvastuusta ja kuntien kustannusten ilmoittamisesta

Suomen SUP-Tuottajayhteisö Oy hakee tuottajayhteisöstatusta kalastusvälineiden tuottajille

fiFI