Tuottajayhteisö mukana Vastuullisuus yritystoiminnassa- seminaarissa 27.9.

15/09/2023

Suomen SUP-Tuottajayhteisö osallistui PIRElyn ja Ympäristöministeriön seminaariin 27.9, jonka teemana oli vastuullisuus yritystoiminnassa. Seminaari järjestettiin Sosiaali- ja Terveysministeriön tiloissa. Seminaariin oli mahdollista osallistua paikan päällä tai Teams-yhteyden kautta.

Suomen SUP-Tuottajayhteisö Oy oli mukana seminaarissa paikan päällä. Seminaariin osallistui tuottajayhteisön hallituksen puheenjohtaja Mikael von Rabenau ja asiamies Pekka Tsupari.

Seminaarin keskeinen sanoma oli se, että tuottajavastuu on tätä päivää ja se laajenee uusiin tuotteisiin. Yksi seminaarin keskeisistä puhujista ja myös järjestäjistä totesi, että ”Suomessa vältettiin monen muun maan kohtaamat ongelmat edellyttämällä, että tuottajayhteisön sai perustaa vain tuottajat ja siihen sai kuulua vain tuottajia. Näin vältettiin hankalia intressiristiriitoja”

Virtanen totesi myös, että tuottajavastuuta ollaan siirtämässä järjestämisvastuusta yhä enemmän

kustannusvastuuseen. Ajatuksena on, että tuottajat maksavat. Tuottajien valta

vaikuttaa siihen, miten asioita tehdään, vähenee. Tuottajien pitää olla mukana aktiivisesti tuottajayhteisöissä. Vain sitä kautta voi vaikuttaa asioihin.

Virtanen totesi lisäksi, että tuotesuunnittelun merkitys korostuu. Etäkaupan valvontaan pyritään löytämään ratkaisuja (myyntialustat, maahantuontikiellot). ”Direktiiveistä ollaan siirtymässä asetuksiin, mutta niiden sisään saatetaan rakentaa tuottajavastuisen jätehuollon osalta ”direktiivimäisiä” piirteitä”, totesi Virtanen.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Kalastusvälinestandardi ympäristön asialla

Seminaarissa paljon kysymyksiä – jatkoa luvassa

Suomen SUP-Tuottajayhteisö sai tuottajayhteisöstatuksen

Kalastusvälinetuottajien tuottajavastuu -seminaari

Pirkanmaan ELY-keskuksen ohje SUP-roskien siivouskustannusvastuusta ja kuntien kustannusten ilmoittamisesta

Suomen SUP-Tuottajayhteisö Oy hakee tuottajayhteisöstatusta kalastusvälineiden tuottajille

fiFI