Ilmapallot

Ilmapallot

Ilmapallot

Tuottajavastuu koskee myyntitavasta riippumatta kertakäyttöisiin muovituotteisiin kuuluvia kuluttajakäyttöön tarkoitettuja ilmapalloja, joiden tuottajana pidetään tuotteen valmistajaa tai maahantuojaa. Tuottajan kustannusvastuuta sovelletaan kertakäyttöisiin muovituotteisiin kuuluvien ilmapallojen tuottajaan 1 päivästä tammikuuta 2025. Ilmapallojen tuottajan on tehtävä ilmoitus tuottajarekisteriin liittymisestä viimeistään 30 päivänä kesäkuuta 2024.

Kertakäyttöisiin muovituotteisiin kuuluvien ilmapallojen tuottajien on vastattava kustannuksista, jotka koituvat kunnalle kyseisistä tuotteista aiheutuvan roskaantumisen siivoamisesta ja siivottujen roskien kuljetuksesta ja käsittelystä. Vuonna 2025 ilmapallojen tuottajien maksettavaksi ei tule kuitenkaan kyseisiä kustannuksia. Tämä perustuu toteutettuun koostumusselvitykseen. Ilmapallojen tuottajien on kuitenkin tehtävä tiedotus- ja valistustoimintaa. 

Tuottajien on lisäksi tiedotettava ja neuvottava jätteen määrän ja haitallisuuden vähentämistä, roskaantumisen vaikutuksista ja ehkäisemisestä sekä tarpeen mukaan käytössä olevista uudelleenkäytettävistä vaihtoehdoista tuotteelle. Tuottajien on tarvittaessa järjestettävä tiedottaminen ja neuvonta yhdessä kunnan ja muiden jätehuollon toimijoiden kanssa

Tietoa Toiminnasta & Mission Ja Tavoitteet

Volutpat consequat mauris nunc congue nisi vitae. Egestas congue quisque egestas diam in arcu cursus.

  1. At erat pellentesque adipiscing commodo elit at imperdiet dui accumsan. Enim sed faucibus turpis in eu mi bibendum neque.

  2. At erat pellentesque adipiscing commodo elit at imperdiet dui accumsan. Enim sed faucibus turpis in eu mi bibendum neque.

  3. At erat pellentesque adipiscing commodo elit at imperdiet dui accumsan. Enim sed faucibus turpis in eu mi bibendum neque.

Linkkejä

fiFI