Kalastusvälineet

Kalastusvälineet

Kalastusvälineet

Muovia sisältävien kalastusvälineiden tuottajien on huolehdittava siitä, että muovia sisältävää kalastusvälinejätettä erilliskerätään kierrätystä varten vähintään määrä, joka vastaa kymmentä painoprosenttia tuottajien vuosittain markkinoille saattamien muovia sisältävien kalastusvälineiden määrästä.

Tuottajan kustannusvastuuta sovelletaan kertakäyttöisiin muovituotteisiin kuuluvien kalastusvälineiden tuottajaan 1 päivästä tammikuuta 2025. Kalastusvälineiden tuottajan on tehtävä ilmoitus tuottajarekisteriin liittymisestä viimeistään 31. päivänä joulukuuta 2023.

Kalastusvälineiden tuottajavastuu pitää järjestää erilliskeräyksen kautta. Erilliskeräys on jaettavissa kolmeen tuottajaryhmään: 1. Seisovat pyydykset ja ns. havaspyydykset. 2. Viehekalastus yms. vapaa-ajan kalastus. 3. Vesiviljelyvälineet.

Erilliskeräysverkosto on järjestettävä seuraavien periaatteiden mukaan.

  1. Tuottajien on järjestettävä kalastuslain (379/2015) 4 §:n 15 kohdassa tarkoitetuista seisovista pyydyksistä sekä muista havaspyydyksistä ja näiden pyydysten yhteydessä käytettävistä köysistä ja kohoista syntyvän muovia sisältävän jätteen erilliskeräystä varten vähintään 150 vastaanottopaikkaa. Tuottaja voi korvata vastaanottopaikan siirrettävällä vastaanottopaikalla, noutopalvelulla tai muulla vastaavalla keräysjärjestelyllä, joka täyttää 3 §:ssä säädetyt yleiset vaatimukset. Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus voi myöntää poikkeuksen tämän momentin vaatimuksista, jos tuottaja myy tuotteitaan ainoastaan kaupallisille kalastajille.
  2. Tuottajan on järjestettävä viehekalastuksessa, onginnassa ja pilkkimisessä syntyvälle kalastusvälinejätteelle erilliskeräystä varten siirrettävä vastaanottopaikka, noutopalvelu tai muu toimiva keräysjärjestely. Keräys voidaan kohdistaa erikseen ja erilaisena uudelleenkäytettäville, kierrätettäville ja ympäristöhaittoja aiheuttaville kalastusvälineille. Keräyksen järjestämisessä voidaan ottaa huomioon kalastuksen kausiluonteisuus.
  3. Tuottajan on järjestettävä muovia sisältävien vesiviljelyvälineiden vastaanotto osoittamalla tällaisen laitteen haltijalle ja muulle toimittajalle 3 §:ssä säädetyt yleiset vaatimukset täyttävät vastaanottojärjestelyt.

Kustannukset erilliskeräysverkoston rakentamisesta eivät ole tällä hetkellä tiedossa. Valistus- ja tiedotuskustannukset ovat myös vielä auki. Kaikki edellä mainitut kustannusarviot täsmentyvät myöhemmin. 

Tietoa Toiminnasta & Mission Ja Tavoitteet

Volutpat consequat mauris nunc congue nisi vitae. Egestas congue quisque egestas diam in arcu cursus.

  1. At erat pellentesque adipiscing commodo elit at imperdiet dui accumsan. Enim sed faucibus turpis in eu mi bibendum neque.

  2. At erat pellentesque adipiscing commodo elit at imperdiet dui accumsan. Enim sed faucibus turpis in eu mi bibendum neque.

  3. At erat pellentesque adipiscing commodo elit at imperdiet dui accumsan. Enim sed faucibus turpis in eu mi bibendum neque.

Linkkejä

fiFI